Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Zucker
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (à ca. 1 x 4 cm)
Hefeteig
- 70 g Mandeln
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 140 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Salz
- 300 - 350 g Stachelbeeren, grün
- 1 EL Speisestärke
- 1 geh. EL brauner Zucker
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2115 kJ / 505 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 4.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2u. 25min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2u. 45min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1u. 20min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2u.
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 Std.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1u.
Rhabarber-Streuselkuchen
2u.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1u. 30min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Zwetschgenkuchen
2u.