Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1636 kJ / 392 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Natrium
- 947 mg
Alternatieve recepten
Tuna and Spring Onion Quiche
2 Std.
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 Std. 30 Min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1 Std. 40 Min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 Std. 40 Min
Pea and Courgette Tarts
1 Std.
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Plum and Almond Traybake
1h 5 min
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)
35min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Salmon and Courgette en Croute
1 Std.