Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ripieno calamari
- 8 calamari di media misura, interi e puliti
- 1 spicchio di aglio
- 5 filetti di acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, ben sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pane casereccio, la mollica
- 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Crema di pane
- 40 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno, a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pane tostato (vedere consigli)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Calamari
- 500 g di acqua
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 10.5 g
- Vezels
- 1.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1j
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1j
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 menit
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50 menit
Filet mignon con porcini e castagne
1j 30 menit
Calamari ripieni
1j 30 menit
Totani ripieni su crema di fave
1j 30 menit
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1j 30 menit
Polpo al vino rosso
1j
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Calamari ripieni alla norma
1j 30 menit