Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ripieno calamari
- 8 calamari di media misura, interi e puliti
- 1 spicchio di aglio
- 5 filetti di acciughe sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, ben sciacquati
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 130 g di pane casereccio, la mollica
- 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Crema di pane
- 40 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di scalogno, a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pane tostato (vedere consigli)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Calamari
- 500 g di acqua
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 10.5 g
- Vezels
- 1.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Moscardini al limone
30min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Calamari ripieni alla norma
1 Std. 30 Min
Polpetti affogati
45min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h