Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
TM5 TM6

Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta

4.1 (13 beoordelingen)

Ingrediënten

Gehaktballen en saus

  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 100 g ui, in vier gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt, in stukken
  • 500 g varkensgehakt, in stukken
  • 60 g lichte room (ong. 18% vet)
  • 2 snuifje zeezout
  • 2 snuifje gemalen zwarte peper
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 40 g olijfolie

Parmezaanse polenta

  • 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g olijfolie
  • 1000 g volle melk
  • 100 g polenta
  • 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
  • 2 snuifjes zeezout
  • olijfolie, en wat extra om te garneren
  • verse peterseliebladeren, om te garneren

Voeding
per 1 portie
Calorieën
3732 kJ / 32 kcal
Eiwitten
46 g
Koolhydraten
32 g
Vetten
65 g
Vezels
4 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten