Apparaten en accessoires
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
Voorbereiding. 20min
Totaal 1u. 10min
6 porties
Ingrediënten
Gehaktballen en saus
-
extra vergine olijfolie om in te vetten
-
ui in vier gesneden100 g
-
teentjes knoflook3
-
rundergehakt in stukken500 g
-
varkensgehakt in stukken500 g
-
lichte room (ong. 18% vet)60 g
-
zeezout2 snuifje
-
gemalen zwarte peper2 snuifje
-
tomatenblokjes uit blik800 g
-
tomatenpuree70 g
-
olijfolie40 g
Parmezaanse polenta
-
Parmezaanse kaas in stukken (2 cm)100 g
-
teentjes knoflook3
-
olijfolie20 g
-
volle melk1000 g
-
polenta100 g
-
gezouten boter in blokjes (2 cm)100 g
-
zeezout2 snuifjes
-
olijfolie en wat extra om te garneren
-
verse peterseliebladeren om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
46 g
Calorieën
3732 kJ /
32 kcal
Vetten
65 g
Vezels
4 g
Koolhydraten
32 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Samen thuis genieten
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Rundvleesgehaktballen in tomatensaus
10min
Kalkoenburgers
Geen beoordelingen
Gehaktballen in tomatensaus
3u. 40min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1u. 15min
Paprika's in zoetzure saus
30min
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
1u. 10min
Gehaktbrood
1u. 20min
Balletjes in Spaanse saus
55min
Met honing geglazuurde wortelen
30min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Tomatensaus
40min
Bloemkool met kaas
55min