![Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5a16a26-55ea-44f4-b5c2-1d8aa0bf41d9/Derivates/6d1aa22a-52bb-4759-9230-df3b32943458.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gehaktballen en saus
- extra vergine olijfolie, om in te vetten
- 100 g ui, in vier gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 500 g rundergehakt, in stukken
- 500 g varkensgehakt, in stukken
- 60 g lichte room (ong. 18% vet)
- 2 snuifje zeezout
- 2 snuifje gemalen zwarte peper
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 70 g tomatenpuree
- 40 g olijfolie
Parmezaanse polenta
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 1000 g volle melk
- 100 g polenta
- 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
- 2 snuifjes zeezout
- olijfolie, en wat extra om te garneren
- verse peterseliebladeren, om te garneren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3732 kJ / 32 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 65 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vleesballetjes met tomatensaus
45 Min
Gehaktbrood
1 Std. 20 Min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Lichtblauw gekleurde eieren
Geen beoordelingen
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 Min
Cannelloni met artisjokvulling en tomatensaus
1 Std. 35 Min
Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten
1 Std. 5 Min
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35 Min
Tropische smoothie bowl met frambozen en hennepzaden
Geen beoordelingen
Balletjes in Spaanse saus
55min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min
Tomatensaus
40 Min