Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 170 g Zucker
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 3 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Rum (optioneel)
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 1 ½ EL Speisestärke
- 750 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
-
1
TL Zimt, gemahlen
of 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1274 kJ / 304 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Batzerlgugelhupf
2 godz. 50 min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Osterpinzen
2 godz. 50 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Hausfreunde
50 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min