Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 170 g Zucker
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 3 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Rum (optioneel)
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 1 ½ EL Speisestärke
- 750 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
-
1
TL Zimt, gemahlen
of 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1274 kJ / 304 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Apfelkuchen mit Weinteig
1sa 15 dk
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1sa 40 dk
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Ölkuchen mit Marillen
1sa
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1u. 35min