Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Erdäpfelteig
- 350 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mohnfülle und Strudelzubereitung
- 200 g Mohnsamen
- 300 g Milch
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Marillenmarmelade
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1688 kJ / 403 kcal
- Eiwitten
- 11.5 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 17.3 g
- Vezels
- 7.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1 godz. 50 min
Mohnstrudel
2h 30min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2 godz. 55 min
Kirschenstrudel
1h 45min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 min
Buttermilchnudeln mit Bröseln
1h 45min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 godz.
Powidltascherl
1h 10min
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1h 15min
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1h 30min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Strudelgrundteig
45 min