Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Erdäpfelteig
- 350 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mohnfülle und Strudelzubereitung
- 200 g Mohnsamen
- 300 g Milch
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Marillenmarmelade
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1688 kJ / 403 kcal
- Eiwitten
- 11.5 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 17.3 g
- Vezels
- 7.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mohnecken
1 Std. 40 Min
Linzer Seidenknödel
50min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40min
Somloer Nockerl
9 godz.
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Mohnstrudel
2h 30min
B'soffene Kapuziner
1h
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1h 30min
Zwetschkenfleck
1h 30min