Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorbereitung
- 300 g Kletzen (Dörrbirnen)
- 600 g Wasser
Nudelteig
- 400 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 2 Eier
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- ½ TL Salz
Fülle
- 100 g Zucker
- 2 EL Semmelbrösel
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- 1 Prise Salz
- ½ Zitrone, Saft gepresst
- 300 g Bröseltopfen
Fertigstellung
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- Weizenmehl, griffig, für die Arbeitsfläche
- ½ TL Zimt, gemahlen
- rote Ribisel, zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3047 kJ / 728 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 101 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 10.3 g
Alternatieve recepten
Marillenstrudel
1 Std. 45 Min
Brezerl
9 Std. 10 Min
Osttiroler Blattlstock
3 Std. 30 Min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 Std. 30 Min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1 Std.
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Zuckerreinkerl
2 Std. 50 Min
Kärntner Kasnudln
1 Std. 45 Min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45 min
Kärntner Reindling
2u. 40min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1h 20min
Kärntner Kasnudeln
1 Std. 45 Min