Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dukatenbuchteln
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 6 Eidotter (Größe M)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 80 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
Kanarimilch und Fertigstellung
- 70 - 90 g Feinkristallzucker
-
50
g Speisestärke
of 50 g Vanillepuddingpulver - 750 g Milch
- ½ - 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 3 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2161 kJ / 516 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 66 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2h 10min
Punschkrapferl
1h 5min
Schnelle Biskuitroulade
30min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Kardinalschnitten
3h
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min