Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 3 ½ - 4 ½ TL Salz
- 1 TL Apfelessig
- 500 g Erdäpfel, mehlig, am Vortag in Schale gegart, geschält, in Stücken
- 170 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Kartoffelstärke
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 551 kJ / 132 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 0.3 g
- Verzadigd vet
- 0.1 g
- Vezels
- 2.3 g
Alternatieve recepten
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Wurstknödel
1h 20min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Eiernockerl
30 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min
Linzer Seidenknödel
50min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Powidl
8 Std.
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min