Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Selchfleischknödel
- 500 g Erdäpfel, mehlig, am Vortag in Schale gekocht, geschält, in Stücken
- 230 g Weizenmehl, griffig
- 2 Eidotter
- 1 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Butter
- 250 g Selchfleisch, in Stücken
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Senf
Rotgipflerkraut und Fertigstellung
- 650 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 75 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- 1 - 2 TL Zucker
- 1 ½ TL Kümmel, ganz
- 100 g Weißwein (Rotgipfler, siehe Tipp)
- 150 g Rindsuppe
- Öl zum Einfetten
- Weizenmehl, griffig, zum Bemehlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2807 kJ / 672 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 29 g
- Verzadigd vet
- 18.9 g
- Vezels
- 10.9 g
Alternatieve recepten
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Grammelknödel
1h 30min
Fisolengulasch
1h 10 min
Bröselknödel
40 min
Wurstknödel
1h 20 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2u. 45min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min
Gefülltes Brathenderl
1h 45 min