Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 10 g Butter
- 650 - 700 g Erdäpfel, festkochend
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- ¾ TL Salz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Wasser
-
50 - 80
g Speck
of 50 - 80 g Speckwürfel - 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 50 g Schlagobers
- 50 g Crème fraîche
-
1
TL Essig
of 1 TL Orangensaft - 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 784 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Topfenschmarrn
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Germknödel
1 godz.
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min