Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 - 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 10 g Butter
- 650 - 700 g Erdäpfel, festkochend
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- ¾ TL Salz
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 800 g Wasser
-
50 - 80
g Speck
of 50 - 80 g Speckwürfel - 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 50 g Schlagobers
- 50 g Crème fraîche
-
1
TL Essig
of 1 TL Orangensaft - 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 784 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Haferflockensuppe
20 Min
Bröselknödel
40min
Topfenschmarrn
50min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Rahmdalken mit Erdbeeren
25min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h