Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 240 g Semmelbrösel, etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 TL Backpulver
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- Butter, zum Einfetten
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 - 3 Gewürznelken
- 400 g Weißwein
- 300 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 5 - 6 EL Schokoladenraspel zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1867 kJ / 446 kcal
- Eiwitten
- 5.3 g
- Koolhydraten
- 44.1 g
- Vetten
- 27.7 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 1.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sonntagsgugelhupf
1 Std. 5 Min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 Std.
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Zwetschkenfleck
1h 30 min
Marillenkuchen
1h 30 min
Zitronen-Mohn-Kuchen (glutenfrei)
1h 15min
Omas Schokoladenobstkuchen
55min
Waldviertler Knödel
1 Std.
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Eierlikörkuchen
1h 10min