Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 100 g Zucker
- 150 g Milch
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Streusel
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
Belag
- 250 g Mohnsamen (Waldviertler Graumohn)
- 110 g Zucker
- 500 g Milch
- 80 g Weichweizengrieß
- 80 g Butter, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1692 kJ / 404 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 9.5 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Marillen-Topfen-Tascherl
1h 15min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Mohn-Zebra-Kuchen
1 Std. 10 Min