Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 15 g Rum
- 230 g Milch
- 90 g Butter, in Stücken
- 50 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker
- 1 TL Honig
- 25 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 TL Backpulver
- 1 Eidotter
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Mohnfülle und Fertigstellung
- 160 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
- 80 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- 15 g Rum
- 40 g Powidl
- 1 ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 Ei, verquirlt
- 3 Rosinen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 766 kJ / 183 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2h 50min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 phút
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Ribiselschnitten
1 Std.
Gedrehter Mandelkranz
2 Std. 20 Min