Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 carapace de homard (900 g env.)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 70 g de cognac
- 120 g de vin blanc sec
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 850 g de fumet de poisson
- 1 c. à soupe rase de paprika
- 1 gousse de vanille fendue
- 1 c. à soupe bombée de concentré de tomate
- 2 pincées de piment en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 25 g de fécule de maïs (Maïzena) délayée dans 2 c. à soupe d’eau froide
- 120 g de crème liquide entière
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1082 kJ / 260 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 22 g
Alternatieve recepten
Tarama maison, toasts de concombre
3h 25 min
Soupe de poisson
20min
Soupe thaïe de coques à la citronnelle
1 Std. 40 Min
Chaudrée de palourdes à l'indienne
1hod.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1hod.
Cotriade
1hod.
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Sabayon au vouvray
15min
Gravlax de saumon à la betterave
8h 15min
Bisque de crevettes
30min
Fumet de crustacés
25min