Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace à la cannelle (la veille)
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
La soupe de quetsches (le jour même)
- le zeste d'un citron jaune non traité, sans la partie blanche
- 50 g de vin blanc d'Alsace fruité, type Gewurztraminer ou muscat d'Alsace
- 100 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices moulu
- 1000 g de quetsches
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2781 kJ / 665 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 31.5 g
- Vezels
- 6.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Spätzles aux girolles
50min
Soupe de prunes et glace à la cannelle
4u. 45min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Gâteau aux quetsches
45min
Tartelettes aux quetsches
45min
Streusel
2h
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15min
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 godz. 45 min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min