Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace à la cannelle
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
La soupe de prunes
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 50 g de vin blanc d'Alsace fruité (type gewurztraminer ou muscat d'Alsace)
- 100 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices moulu
- 1000 g de prunes
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2938 kJ / 698 kcal
- Eiwitten
- 11.8 g
- Koolhydraten
- 90 g
- Vetten
- 32.5 g
- Vezels
- 7 g
Alternatieve recepten
Läckerli de Bâle
1h 10min
Poires au vin rouge
3 Std. 20 Min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1 godz. 5 min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2 Std. 15 Min
Pêches au basilic
30min
Compotée de rhubarbe et biscuits à l'amande
1h 25 min
Pêches pochées, framboises, amandes
45min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45min
Sorbet à la quetsche et tuiles à la pistache
45min
Mousse aux nectarines
2h 45min
Soupe fraise-rhubarbe et verveine
1h 30min
Compotée de fruits d'automne
30min