Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
of 50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki - 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 720 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty szafranu, mielonego
- 15 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1201.8 kJ / 287 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 40.7 g
- Vetten
- 10.5 g
- Vezels
- 1.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z wędzonym serem
30 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z parmezanem
30 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min