Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 130 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2034 kJ / 486 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min