Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 125 g migdałów, blanszowanych
- 900 g wody
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 20 czerwonych winogron, pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 811 kJ / 193 kcal
- Eiwitten
- 6.2 g
- Koolhydraten
- 15.8 g
- Vetten
- 14.5 g
- Vezels
- 5.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa selerowa aksamitna
25 min