Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 20.1 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 932.1 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Pork and chicken terrine
3 godz. 20 min
Cauliflower gratin
1h
Carrot and coriander soup
30min
Parsnip and bean mash
25 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Bangers and mixed mash with caramelised onions
45min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Colcannon
35 min