Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 20.1 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 932.1 mg
Alternatieve recepten
Colcannon
35 min
Pea and ham soup
2h 20 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1h
Cauliflower gratin
1h
Venison Wellington
3u. 30min
Pumpkin and tempeh bobotie
1h 5 min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20 min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min