Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Satay sauce
- 40 g raw unsalted peanuts
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp oil
- 2 - 3 tsp sambal oelek, to taste
- 240 g coconut milk
- 1 ½ tbsp raw sugar
- 1 ½ tsp tamarind paste (see Tips)
- 30 g fish sauce
Coconut rice and chicken
- 300 g jasmine rice
- 700 g water
- 1 garlic clove, roughly chopped
- 160 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 500 g chicken thigh fillets, cut into pieces (1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Salad
- ¼ red onion, cut into small pieces (5 mm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- ½ tsp salt
- water, to cover
- 150 g raw cashews
- 250 g red cabbage, cut into slices
- 1 bunch fresh coriander (approx. 30 g), leaves and stalks, roughly chopped
- 1 carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- ½ red capsicum, deseeded and cut into pieces (1-2 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2901 kJ / 693.4 kcal
- Eiwitten
- 25.5 g
- Koolhydraten
- 64.6 g
- Vetten
- 36.6 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 1194.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Red pesto chicken salad
35 min
Asian chicken noodle salad
45 min
Mexican stack
45 min
Hoisin pork bowl
30 min
Asian-style pork noodles
1h
Thai beef salad
1h 15min
Coconut poached chicken salad
45 min
Thai beef salad
1h 20min
Satay noodle salad
35 min
Chiang Mai noodles
25 min
Korean barbecue chicken with rice
45 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min