Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 sprig fresh sage, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 40 g unsalted butter
- 500 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp cornflour
- 6 - 10 button mushrooms, cut into quarters
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm) (optioneel)
- 200 g Guinness®
- 1 tbsp fish sauce (optioneel)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 3 - 4 sheets puff pastry (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2640.2 kJ / 628.6 kcal
- Eiwitten
- 32.3 g
- Koolhydraten
- 47.9 g
- Vetten
- 32.4 g
- Verzadigd vet
- 14.4 g
- Vezels
- 8.6 g
- Natrium
- 1261.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Beef and beer pie
1h 40min
Beef ragu
1h 25min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Aussie meat pies
2 Std.
Twice-cooked pork belly with lentils
5h 30min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Shepherd's pie with butter bean mash
1 godz.
Rosemary meat pies
3h 30min
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Pork and gravy with red wine cabbage
1sa 10 dk
Traditional gravy
25 min