Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le gâteau aux peaux de banane
- 4 bananes, chair et peau
- 100 g d'eau
- 1 citron vert non traité, zeste et jus
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de sucre roux
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 180 g de farine de blé
- 2 œufs
- 2 blancs d'œufs
La mousse à la banane
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de banane, coupée en morceaux
- ½ citron vert non traité, zeste et jus
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
Le dressage
- 50 g de banane
- ½ citron vert non traité
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1503.3 kJ / 359.7 kcal
- Eiwitten
- 6.3 g
- Koolhydraten
- 69.5 g
- Vetten
- 32.2 g
- Vezels
- 4.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3 Std. 15 Min
Gâteau vapeur à la banane
1h 30min
Gâteau brigadier
2h 30min
Gâteau vapeur à la noix de coco
2 Std. 50 Min
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1h 15min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Gâteau en verrine
40min
Gâteau au fromage, façon japonaise
1h 5min
Gâteau aux clémentines
3 Std. 15 Min
Mousse surprise
14h
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24h 30min
Gâteau "Petit Duc"
30min