Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2050 kJ / 488 kcal
- Eiwitten
- 37.4 g
- Koolhydraten
- 42.9 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 16.7 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 2523.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Seared tuna on chilli bean mash
35 min
Mussels in coconut milk
25 min
Sunny gazpacho
25 min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Steamed fish with green mash
50min
Pasta alla puttanesca
35 min