Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2050 kJ / 488 kcal
- Eiwitten
- 37.4 g
- Koolhydraten
- 42.9 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 16.7 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 2523.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bengali fish cakes
1 Std. 20 Min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Fish stock
35 Min
Salmon and fennel risotto
30 Min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7h 10min
Fish soup
40 Min
Cream of mushroom soup
20 min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 Min
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Steamed fish with green mash
50 Min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min