Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2050 kJ / 488 kcal
- Eiwitten
- 37.4 g
- Koolhydraten
- 42.9 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 16.7 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 2523.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Charred leek gulai sayur
Pas d’évaluation
Potato and porcini mushroom soup
30min
Roasted eggplant
1h 35 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Sardines in parcels with green bean salad
Pas d’évaluation
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Pas d’évaluation
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Miso soup
30min