Apparaten en accessoires
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 35min
2 porties
Ingrediënten
-
sinaasappel liefst biologisch1
-
gemalen koriander1 tl
-
vers gemalen zwarte peper1 snuifje
-
gemalen gember1 snuifje
-
kip (1 volledige kip, zie tip)650 g
-
courgette in schijfjes200 g
-
fijn zout1 tl
-
uien in stukken150 g
-
teentje knoflook1
-
extra vergine olijfolie30 g
-
droge witte wijn100 g
-
saffraan, gemalen1 zakje
-
200 g water, + 1 tl kippenbouillonpasta, zelfgemaaktgevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)200 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
52 g
Calorieën
2899 kJ /
693 kcal
Vetten
42.5 g
Vezels
3.8 g
Koolhydraten
17.3 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Focus op gevogelte
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Garnalen en mangosalade (glutenvrij)
Geen beoordelingen
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1u.
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35min
Tex-mexburger
4u. 25min
Pekingeend
45min
Japanse kip curry
55min
Lamslende met roze pepersaus
45min
Vissticks met tomatensaus
50min
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1u. 40min
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1u. 15min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2u. 15min