Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, cut into halves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground dried ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika powder
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 100 g red lentils
- 800 g crushed tomatoes, canned
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 991 kJ / 236 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 6.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Spiralized Cold Korean Cucumber Salad
25min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 godz.
Gazpacho
1 godz. 15 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 godz.
Tahini dip (tarator)
5 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Olive oil, garlic and almond soup
5 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Chili non Carne
1 godz.
Rote Grutze (red fruit pudding)
2h 20min