Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 200 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 300 g rode bieten, gekookt
- 30 g citroensap, vers geperst
-
50
g tahin (sesampasta)
of 50 g geroosterde sesamzaad - 1 tl fijn zout
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 snuifje currypoeder
- 1 snuifje gemalen komijn
Presentatie
- 24 Belgische witloof blaadjes (ong. 2-3 stronken)
- 200 g rode bieten, gekookt en in dunne schijfjes gesneden
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- tl vers gemalen zwarte peper
- 1 el geroosterde sesamzaad
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 502 kJ / 120 kcal
- Eiwitten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 9.7 g
- Vetten
- 7.35 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rode bietensap
10 Min
Falafel met rode bieten hummus
20 Min
Pompoen baba ganoush
35min
Quinoa salade met knapperige groenten
30min
Vegan jus
40 min
Aardbeien en geitenkaas filodeegtaartjes
30min
Gestoomde appel-rood fruit clafoutis
Geen beoordelingen
Mojo saus (voor zeevruchten)
10 Min
Chia- en quinoatortilla’s met een trio van dips
1 Std. 45 Min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50min
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Geen beoordelingen
Kruidenboter flatbreads
35min