Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optioneel)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2782 kJ / 664 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 9.4 g
Alternatieve recepten
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1 Std.
Oriëntaalse brunch
Geen beoordelingen
Gestoomd paaslam met groentjes
Geen beoordelingen
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 Min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min
Napolitaanse cake
Geen beoordelingen
Gevulde veggieslakken
45 Min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1 Std.
Misosoep, sake zeevruchten en rijst
Geen beoordelingen
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Kip met citroen
50 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min