Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optioneel)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2782 kJ / 664 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 9.4 g
Alternatieve recepten
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 Std. 15 Min
Chorizo, aardappel en koolsoep
Geen beoordelingen
Wortel-amandelcake zonder toegevoegde suikers en zijn glazuur
1sa
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1sa
Yoghurt met kokosnoot
12h 15 min
Romige erwtensoep
40 Min
Groentesoep, eieren in een potje met spinazie
Geen beoordelingen
Croquembouche met sinaasappel custard en donkere chocolade
Geen beoordelingen
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45 Min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1h 40 min