
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tbsp extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 5 vine-ripened tomatoes cut into halves
- 2 red onions cut into halves
- 4 garlic cloves skins on
- 1 ½ tsp salt plus extra for seasoning
- 3 tsp dried oregano
- 1 - 2 fresh long red chillies cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 carrot cut into quarters
- 1 celery stalk trimmed and cut into quarters
- ½ red capsicum cut into halves and deseeded
- 4 sprigs fresh coriander leaves only (optional)
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 3 tsp smoked paprika
- 800 g canned black beans rinsed and drained (approx. 480 g after draining)
- 2 tsp balsamic vinegar
- 2 tsp Rapadura sugar
- 50 g tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g dark chocolate (70% cocoa) grated, plus extra shaved for garnishing
- 250 g filtered water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 359.5 kcal / 1510.2 kJ
- Eiwitten
- 9.9 g
- Vetten
- 21.3 g
- Koolhydraten
- 26.5 g
- Vezels
- 11.3 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Natrium
- 1149.5 mg