Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 5 vine-ripened tomatoes, cut into halves
- 2 red onions, cut into halves
- 4 garlic cloves, skins on
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 3 tsp dried oregano
- 1 - 2 fresh long red chillies, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 celery stalk, trimmed and cut into quarters
- ½ red capsicum, cut into halves and deseeded
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only (optional)
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 3 tsp smoked paprika
- 800 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 480 g after draining)
- 2 tsp balsamic vinegar
- 2 tsp Rapadura sugar
- 50 g tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g dark chocolate (70% cocoa), grated, plus extra shaved for garnishing
- 250 g filtered water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1510.2 kJ / 359.5 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 26.5 g
- Vetten
- 21.3 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Vezels
- 11.3 g
- Natrium
- 1149.5 mg
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35min
Falafel with beetroot hommus
20min
Lentil moussaka
3h 30min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Caribbean curry
40min
Smoky Mexican bean soup
35min
Black bean enchiladas
1h 20min
Rogani kumbh
45min
Family beans
25min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Vegetable chilli
50min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min