Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard

Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard

4.5 41 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 45min
6 portions

Ingrediënten

Savoury Egg Custard
  • eggs
    4
  • whole milk
    100 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 - 2 pinches
Spinach and Potato Soup
  • onions quartered
    80 g
  • vegetable oil
    20 g
  • celeriac cut in pieces
    40 g
  • carrots cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • potatoes cut in pieces (2 cm)
    200 - 250 g
  • leeks sliced (1 cm)
    80 g
  • water
    800 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh spinach leaves
    250 g
    250 g frozen spinach, defrosted
  • double cream
    80 g
  • salt plus extra to taste
  • ground black pepper plus extra to taste

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Eiwitten 8 g
Calorieën 797 kJ / 191 kcal
Vetten 12 g
Vezels 2.5 g
Koolhydraten 11 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...