Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 onion, halved
- 2 garlic cloves
- 5 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g butter, diced
- 1 - 2 tsp curry powder, to taste
- 4 carrots, cut in pieces (3 cm)
- 1 - 2 Granny Smith apples, peeled, cored and cut in pieces (2 cm)
- 500 g water
-
1
Tbsp meat stock paste (see tips)
of 1 Tbsp vegetable stock paste (see tips) - 2 Tbsp tomato paste
- 2 dried bay leaves
- 400 g tinned chickpeas, rinsed and well drained (weight is pre-draining)
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to garnish
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil
- ¼ tsp curry powder
- 250 g whipping cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1580 kJ / 376 kcal
- Eiwitten
- 6.9 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 7.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Parsnip Soup
30min
Creamy Courgette Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Celeriac and Apple Soup
55min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min