Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn and Fish Balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm ginger, fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 spring onions, trimmed and quartered
- 6 sprigs fresh coriander
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and halved
- 3 dried shiitake mushrooms, halved
- 400 g white fish fillets, cut in pieces (4-5 cm)
- 200 g large raw prawns, peeled
- 230 g water chestnuts, whole, tinned, drained
- 2 Tbsp crispy, fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches fine sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g ramen noodles, fresh
- 1500 g water
- 2 Tbsp chicken stock paste (see Tips)
- 2 Tbsp chinese cooking wine
- 2 Tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut in pieces (3 cm)
- 2 spring onions, trimmed and thinly sliced
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 860 kJ / 204 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 10.9 g
- Vetten
- 5.1 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Squid with Ginger and Soy
40min
Chawanmushi
1h 15min
Creamy Mushroom Soup
20 min
Stir-fried Vegetables
10min
Seafood Korma
40min
Tom Yum with Prawns
25 min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 min