Apparaten en accessoires
Sambhar
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 30min
6 portions
Ingrediënten
-
brown onion cut into quarters180 g
-
eggplant cut into pieces (2 cm)80 g
-
fresh green beans cut into halves80 g
-
carrot cut into pieces (2 cm)80 g
-
pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)60 g
-
canola oil1 tsp
-
black mustard seeds½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fresh long red chilli trimmed and cut into halves½
-
asafoetida (see Tips)¼ tsp
-
fresh curry leaves10
-
fresh tomatoes50 g
-
ground coriander25 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
toor dal (see Tips)250 g
-
water1000 g
-
tamarind paste (see Tips)40 g
-
sea salt to taste1 tsp
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portions
Natrium
409.5 mg
Eiwitten
12.4 g
Calorieën
910 kJ /
216.7 kcal
Vetten
2.8 g
Vezels
16.7 g
Verzadigd vet
0.2 g
Koolhydraten
33.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Flavours of India
98 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je het ook leuk...
Paneer makhani
45min.
Rava idli
2hod. 40min.
Fresh coconut chutney
10min.
Lemon rasam
40min.
Tarka dal
30min.
Palak paneer
1hod. 15min.
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min.
Vada
2hod. 35min.
Rajma (kidney bean curry)
45min.
Amritsari dal
26hod.
Dosa with spiced potato filling
17hod. 40min.
Avial (vegetables in yoghurt)
30min.