Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vegetables
- 100 g fresh coconut flesh (see Tips)
- 3 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- ¾ tsp cumin seeds
- 300 g water
- 140 g natural yoghurt
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 2 tsp tamarind paste (see Tips)
- 1 - 1 ½ tsp salt
- 100 g potato, cut into batons (1 x 5 cm)
- 100 g sweet potato, cut into batons (1 x 5 cm)
- 200 g carrot, cut into batons (1 x 5 cm)
- 200 g fresh green beans, trimmed and cut into halves
Tempering/Seasoning
- 1 tbsp coconut oil
- 5 fresh curry leaves
- 1 tsp black mustard seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1049.5 kJ / 249.8 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 16.3 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 12.6 g
- Vezels
- 9.7 g
- Natrium
- 898.2 mg
Alternatieve recepten
Sambhar
1h 30min
Sabji (vegetable) curry
30 dk
Besan ki burfi
5 Std. 5 Min
Fresh coconut chutney
10 dk
Biryani
1h 25min
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Rogani kumbh
45 Min
Potato karakari
50min
Amritsari dal
26 godz.
Savoury semolina
15 min
Carrot halwa
1h 5min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min