
Compatibele versies
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Meatballs
- 40 g bread (approx. 1 slice), torn into pieces
- 40 g full cream milk
- 1 stalk fresh lemongrass white part only
- 3 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp fish sauce
- 500 g beef mince
- 500 g water
Glaze
- 80 g honey
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp fish sauce
- 1 lime zest only
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Salad
- 150 g vermicelli noodles
- boiling water for soaking
- green lettuce leaves
- 1 cucumber deseeded and cut into slices on the diagonal
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 4 sprigs fresh Thai basil leaves only
- 1 fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- 4 spring rolls cut into 3 pieces (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 609.3 kcal / 2559 kJ
- Eiwitten
- 43 g
- Vetten
- 13.8 g
- Koolhydraten
- 71.7 g
- Vezels
- 5.3 g
- Verzadigd vet
- 4.9 g
- Natrium
- 3057.6 mg