Compatibele versies
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Meatballs
- 40 g bread (approx. 1 slice), torn into pieces
- 40 g full cream milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp fish sauce
- 500 g beef mince
- 500 g water
Glaze
- 80 g honey
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp fish sauce
- 1 lime, zest only
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Salad
- 150 g vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- green lettuce leaves
- 1 cucumber, deseeded and cut into slices on the diagonal
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- 4 spring rolls, cut into 3 pieces (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2559 kJ / 609.3 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 71.7 g
- Vetten
- 13.8 g
- Verzadigd vet
- 4.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 3057.6 mg
Alternatieve recepten
Barbecued beef with ssamjang sauce
2 godz. 25 min
Korean beef bowl
1h 10min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Asian cucumber salad
10min
Chicken banh mi
4h 35min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Cha gio (spring rolls)
55min