Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Eiwitten
- 47.3 g
- Koolhydraten
- 42.5 g
- Vetten
- 128.6 g
- Verzadigd vet
- 34 g
- Vezels
- 13.7 g
- Natrium
- 2648.5 mg
Alternatieve recepten
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Scallops with pea purée
25min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min