Kvass fermented beetroot salad

Kvass fermented beetroot salad

4.2 5 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 168u. 15min
4 portions

Ingrediënten

Kvass
  • raw beetroot peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
    500 g
  • water
    500 g
  • sea salt
    2 tsp
  • garlic cloves
    3
  • allspice berries
    2
  • dried bay leaves
    2
  • whole black peppercorns
    10
Dressing
  • fresh dill leaves only
    2 sprigs
  • natural yoghurt
    100 g
  • mayonnaise (see Tips)
    50 g
  • sea salt to taste
    2 pinches
  • white pepper to taste
    2 pinches
Salad
  • red onion
    ¼
  • dill cucumbers cut into halves (approx. 50 g)
    2
  • green apple cored and cut into wedges
    1
  • extra virgin olive oil
    10 g
  • fresh dill leaves only, plus extra to garnish
    2 sprigs
  • dill cucumbers cut into ribbons, to serve
  • fresh dill sprigs, to serve
  • bread of choice, toasted, to serve

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1323.8 mg
Eiwitten 4.7 g
Calorieën 997.9 kJ / 237.6 kcal
Vetten 13.6 g
Vezels 7.2 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraten 21 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...