Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 13.6 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 1323.8 mg
Alternatieve recepten
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Beetroot and avocado eggs
88u.
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 godz. 15 min
Black tahini banana bread
1h 20min
Macadamia and hemp milk (Post-natal)
2 godz. 5 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min
Fresh fennel salad
10min
White bean dip with chimichurri
15 min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40min