Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 13.6 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 1323.8 mg
Alternatieve recepten
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min
Spiced pear jam and chorizo
1h 35 min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4h 25min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Crunchy nut snaps
3h 45 min
Chai-spiced nut butter
15 min
Pear shrub
48 Std. 35 Min
Fig and walnut ice cream
8h 40min
Plum and raspberry chia puddings
2h 30min
Spiced nut clusters
35min
Fennel, date and nut bread
1h 15min