Leek and potato soup with crispy smoked ham

Leek and potato soup with crispy smoked ham

3.5 35 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 40min
2 portions

Ingrediënten

  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    25 g
  • leek finely sliced
    80 g
  • potatoes peeled and cut into small pieces
    380 g
  • dried porcini mushrooms soaked and squeezed
    10 g
  • water
    380 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips
    1 slice
    1 slice prosciutto, cut into thin strips
  • fresh chives finely chopped
    4 stalks

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Eiwitten 9.5 g
Calorieën 1347 kJ / 322 kcal
Vetten 17.9 g
Vezels 4.3 g
Koolhydraten 32.7 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...