Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 2000 g water
- 5 g olive oil
- 900 g leeks (white part only), cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter
-
4
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 4 heaped tsp vegetable stock paste, crumbled - 2 - 4 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 4 pinches ground nutmeg (optioneel)
- 150 g whole milk (see tip)
-
fresh chives, chopped, to garnish
of fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 515.1 kJ / 123.1 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 6.2 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 381.4 mg
Alternatieve recepten
Creamy tomato soup
30 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Vegetable Soup
35 min
Rice Pudding
1h
Creamy Tomato Soup
40 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1 Std. 40 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min