Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 2000 g water
- 5 g olive oil
- 900 g leeks (white part only), cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter
-
4
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 4 heaped tsp vegetable stock paste, crumbled - 2 - 4 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 4 pinches ground nutmeg (optioneel)
- 150 g whole milk (see tip)
-
fresh chives, chopped, to garnish
of fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 515.1 kJ / 123.1 kcal
- Eiwitten
- 2.2 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 6.2 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 381.4 mg
Alternatieve recepten
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 dk
Curried Butternut Cream Soup
35 dk
Butternut Squash and Ginger Soup
35 dk
Leek and potato soup
45 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 dk
Creamy tomato soup
30 dk
Broccoli and stilton soup
30 dk
Creamy Courgette Soup
25 dk
Vegetable Soup
35 dk
Leek and Potato Soup (TM5)
40 dk
Cauliflower Cheese
50min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min