Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g red split lentils
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onion, quartered
- 50 g unsalted butter
-
500
g vegetable stock
of 500 g chicken stock - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, plus more for serving
-
100
g milk
of 100 g single cream, plus more for serving (optional) - fresh coriander, for serving
- single cream, for serving (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 654 kJ / 156 kcal
- Eiwitten
- 2.4 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 11.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Creamy tomato soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Creamy Courgette Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min