Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
- 60 g onion, quartered
- 1 tsp curry powder (e.g. Madras)
-
50
g unsalted butter, diced
of olive oil -
750
g liquid vegetable stock (see tip)
of liquid chicken stock (see tip) - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g double cream (optioneel)
- 60 g croutons (optioneel)
- 1 heaped Tbsp fresh chives, snipped in lengths (3 mm) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 691.4 kJ / 165.3 kcal
- Eiwitten
- 1.4 g
- Koolhydraten
- 17.9 g
- Vetten
- 10.5 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 275.9 mg
Alternatieve recepten
Curried Parsnip and Apple Soup
30 Min
Creamy tomato soup
30 Min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Celeriac and Apple Soup
55min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Spiced Red Cabbage
1h 10min