Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g onions, cut into quarters
- 200 g carrots, peeled and cut into pieces (approx. 4 cm)
- 20 g olive oil, plus 2 tbsp extra
- 500 g lamb shoulder meat, boneless, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
- 2 pinches ground saffron
- ½ lemon
- 70 g honey
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp fine salt, plus 1 pinch extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, to taste
- 400 g wheat semolina
- water
- 100 g dried apricots
- 60 g blanched almonds
- 15 g fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3974 kJ / 950 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 125 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1h 15min
Mustard-dill sauce
2 Std. 15 Min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 Min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 Min
Iranian Barbari
2h 30 min
Pork, apricot & coconut wraps
50min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Apple Marinade
Geen beoordelingen
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Monkfish tagine with preserved lemon
1 Std. 35 Min
Prawn Xacuti
1h 20 min