Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g onions, cut into quarters
- 200 g carrots, peeled and cut into pieces (approx. 4 cm)
- 20 g olive oil, plus 2 tbsp extra
- 500 g lamb shoulder meat, boneless, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
- 2 pinches ground saffron
- ½ lemon
- 70 g honey
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp fine salt, plus 1 pinch extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, to taste
- 400 g wheat semolina
- water
- 100 g dried apricots
- 60 g blanched almonds
- 15 g fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3974 kJ / 950 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 125 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Mussels in spicy tomato sauce
45 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 godz. 5 min
Tuna stew with potatoes
40 Min
Chorizo and squid stew (TM6)
5h 30min
Meat stock paste
45 Min
Lamb Loin Roll with Salsify and Sweet Potato
50 Min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 Min
Spicy turkey skewers
1h
Crispy bread with tapenade
45 Min
Tamarind Pork Curry
35 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min