Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g onions, cut into quarters
- 200 g carrots, peeled and cut into pieces (approx. 4 cm)
- 20 g olive oil, plus 2 tbsp extra
- 500 g lamb shoulder meat, boneless, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
- 2 pinches ground saffron
- ½ lemon
- 70 g honey
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp fine salt, plus 1 pinch extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, to taste
- 400 g wheat semolina
- water
- 100 g dried apricots
- 60 g blanched almonds
- 15 g fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3974 kJ / 950 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 125 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Red Pepper and Apple Dip
35min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Chicken moghrabieh
25hod. 15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45min
Gruyère-stuffed Salmon Patties with Salad
1h 5min
Bread stew with tomato and onion
Geen beoordelingen
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1h 30min