Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- water, for soaking
- 1 tbsp coriander seeds
- 3 tsp cumin seeds
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots cleaned (see Tips)
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 fresh green chillies, deseeded, trimmed and cut into halves
- 500 g lamb mince
- 1 egg white
- 50 g chickpea (besan) flour
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- 2 tsp salt
- olive oil, for brushing
- natural yoghurt, to serve
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 604.5 kJ / 143.9 kcal
- Eiwitten
- 13.1 g
- Koolhydraten
- 4.6 g
- Vetten
- 7.7 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 523.7 mg
Alternatieve recepten
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Samosas
1 Std. 35 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Madras curry powder
15min
Beef madras
1h 30 min
Lamb dhansak
25u. 45min
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Vindaloo pork
5 godz. 10 min
Spiced lamb flatbread
2 godz.
Bhuna gosht
1h 20 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min