Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 260 g water
- 20 g ghee (see Tips)
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Filling
- 100 g red onion, cut into quarters
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed
- 5 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tbsp lemon juice
- 1 ½ tsp salt
- 300 g lamb mince
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 ¼ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
Assembly
- plain flour, for dusting
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 768.3 kJ / 182.9 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 10.8 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 212.1 mg
Alternatieve recepten
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Bombay aloo
40 Min
Gulab jamuns
2hod. 50min
Seekh kebabs
50 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Chicken 65 and green chutney
1u. 5min
Aloo tikki
55 Min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40 min
Onion bhaji
45 Min
Roti
2h
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min