Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 260 g water
- 20 g ghee (see Tips)
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Filling
- 100 g red onion, cut into quarters
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed
- 5 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tbsp lemon juice
- 1 ½ tsp salt
- 300 g lamb mince
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 ¼ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
Assembly
- plain flour, for dusting
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 768.3 kJ / 182.9 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 10.8 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 212.1 mg
Alternatieve recepten
Kashmiri garlic naan
1 Std. 50 Min
Samosa with fresh tomato chutney
2 godz.
Chaat masala
10 Min
Achari paneer murgh
1h 5min
Aloo tikki
55 Min
Onion bhaji
45 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10 min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Seekh kebabs
50 min
Peshwari naan
1h 20 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Madras curry powder
15 min