Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 543 kJ / 129 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 0.8 g
- Vetten
- 5.9 g
- Vezels
- 1.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn Saganaki
35 min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35 min
Fish Stew
45 min
Crab & Prawn Linguine
25min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Sicilian Salad
30min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30min
Sicilian Prawn Salad
40 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Chilli garlic prawns
10 Min