Compatibele versies
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beignets
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
- 120 g courgettes, cut in pieces
- ½ ripe avocado, small, diced (5 mm)
- 1 fresh green chilli, large, thinly sliced
- 50 g spring onions sliced (1 cm)
- 2 Tbsp fresh coriander leaves
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 pinch ground black pepper
Coriander Chilli Pesto
- 25 g fresh coriander, leaves and stalks, chopped
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g rapeseed oil
- 1 Tbsp toasted pine nuts
- 1 fresh green chilli, large, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- ½ lime, freshly squeezed juice only
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Feta Cheese Cream
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 100 g plain yoghurt
- 100 g double cream
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Courgette and Avocado Salad
- 1 courgette, green, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 courgette, yellow, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 ripe avocado, small, diced (1 cm)
- 1 lime, juice and finely grated zest
- 1 Tbsp rapeseed oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Cooking and Serving
- sunflower oil, for deep frying
- 2 Tbsp toasted pine nuts, roughly chopped
- coriander cress, for garnishing
- sumac, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2212 kJ / 529 kcal
- Eiwitten
- 11.6 g
- Koolhydraten
- 15.2 g
- Vetten
- 46.9 g
Alternatieve recepten
Spinach and Butternut Squash Roulade
2h
Buckwheat and Asparagus Risotto
2h
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Teriyaki Salmon Burgers
45 Min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Seafood Pozole
1h 15min
Taramasalata
15 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Tzatziki
20 min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1h 35 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 Min
Rhubarb Ice Cream
36h 25min