Compatibele versies
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beignets
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
- 120 g courgettes, cut in pieces
- ½ ripe avocado, small, diced (5 mm)
- 1 fresh green chilli, large, thinly sliced
- 50 g spring onions sliced (1 cm)
- 2 Tbsp fresh coriander leaves
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 pinch ground black pepper
Coriander Chilli Pesto
- 25 g fresh coriander, leaves and stalks, chopped
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g rapeseed oil
- 1 Tbsp toasted pine nuts
- 1 fresh green chilli, large, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- ½ lime, freshly squeezed juice only
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Feta Cheese Cream
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 100 g plain yoghurt
- 100 g double cream
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Courgette and Avocado Salad
- 1 courgette, green, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 courgette, yellow, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 ripe avocado, small, diced (1 cm)
- 1 lime, juice and finely grated zest
- 1 Tbsp rapeseed oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Cooking and Serving
- sunflower oil, for deep frying
- 2 Tbsp toasted pine nuts, roughly chopped
- coriander cress, for garnishing
- sumac, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2212 kJ / 529 kcal
- Eiwitten
- 11.6 g
- Koolhydraten
- 15.2 g
- Vetten
- 46.9 g
Alternatieve recepten
Houmous
13 godz. 30 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 Std.
Hollandaise Sauce
15 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 godz.
Pissaladière
1h 30min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 godz.
Feta and Honey Cheesecakes
1 godz.
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2sa 10 dk
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40min
Gougères
55 min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 godz.