Compatibele versies
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beignets
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
- 120 g courgettes, cut in pieces
- ½ ripe avocado, small, diced (5 mm)
- 1 fresh green chilli, large, thinly sliced
- 50 g spring onions sliced (1 cm)
- 2 Tbsp fresh coriander leaves
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 pinch ground black pepper
Coriander Chilli Pesto
- 25 g fresh coriander, leaves and stalks, chopped
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g rapeseed oil
- 1 Tbsp toasted pine nuts
- 1 fresh green chilli, large, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- ½ lime, freshly squeezed juice only
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Feta Cheese Cream
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 100 g plain yoghurt
- 100 g double cream
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Courgette and Avocado Salad
- 1 courgette, green, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 courgette, yellow, small, cut in thin strips with a vegetable peeler
- 1 ripe avocado, small, diced (1 cm)
- 1 lime, juice and finely grated zest
- 1 Tbsp rapeseed oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Cooking and Serving
- sunflower oil, for deep frying
- 2 Tbsp toasted pine nuts, roughly chopped
- coriander cress, for garnishing
- sumac, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2212 kJ / 529 kcal
- Eiwitten
- 11.6 g
- Koolhydraten
- 15.2 g
- Vetten
- 46.9 g
Alternatieve recepten
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11h 10min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Socca with Tuna, Olives and Capers
1h 5min
Guacamole
5min
Crème Pâtissière
15min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h