Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
280
g fresh broad beans
of frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
of gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 13.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Quick Falafel
30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Barbecue Beanburger Sliders
1 Std. 50 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Amaranth and Chickpea Patties
1 Std. 30 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35min