Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
280
g fresh broad beans
of frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
of gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 13.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10 min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Vegan Burger
5h
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min