![Coq au vin blanc with polenta madeleines Coq au vin blanc with polenta madeleines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CEE033EF-3636-46C4-B907-E5CAA75C2BB5/Derivates/333D9099-4E81-46D6-A776-3CDB809FE701.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coq au vin blanc
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp salt
- freshly ground pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Polenta madeleines
- 20 g salted butter, plus extra for greasing
- 12 fresh sage leaves
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 70 g fine polenta (see Tips)
- 2 tbsp gluten free flour mix (see Tips)
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg
- 120 g buttermilk
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4016.3 kJ / 956.3 kcal
- Eiwitten
- 74.1 g
- Koolhydraten
- 16.6 g
- Vetten
- 65.1 g
- Verzadigd vet
- 24.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 2088 mg
Alternatieve recepten
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 Min
Veal involtini
35min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Pork fillet with mustard
35min
Salmon and fennel risotto
30 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30 Min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.