Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 4 oz onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced (⅛ in.)
- 1 bird's eye chili, fresh, halved
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tbsp olive oil
- 1 tsp garam masala
- 1 heaping tbsp curry powder, or to taste
- 1 tsp vegetable stock paste, homemade
- 1 tbsp tomato paste
- 5 oz red lentils
- 12 oz eggplant, cubed (1 in.)
- 10 oz water
- 16 oz fresh Roma tomatoes, diced (½ in.)
- 13 ½ oz coconut milk (approx. 1 can)
- 5 oz fresh spinach leaves
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1184.8 kJ / 283.2 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 31.3 g
- Vetten
- 11.6 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 44.3 mg
Alternatieve recepten
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 min
Greek Lentils and Rice
40 min
Indian Vegetable Curry
50 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 Min
Cauliflower and Date Tagine
55 Min
Lentil Moussaka
2h 20min
Vegetarian Chili
50 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Pumpkin Curry
45 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2u. 45min